Sağlık için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 12:38

Sağlık için yürüdüler

Haberin Devamı



Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün organizasyonunda, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkati çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birimi Müdürü Dr. Fatih Çağlar Kahraman, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım ile Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri ve akademisyenler, Eğirdir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, belediye personeli ile İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Yürüyüş öncesi katılımcılara Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve üzerlerinde sağlıklı yaşama dikkati çekmek için çeşitli yazılar bulunan tişörtler hediye edildi. Eğirdir Limanı önünde başlayan etkinlik Canada mevkiinde sona erdi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, "Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak fiziksel aktivite yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmeli" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!