Makine parkına iki yeni araç

Güncelleme Tarihi:

Makine parkına iki yeni araç
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 11:25

Makine parkına iki yeni araç

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - YALVAÇ Belediyesi tarafından peşin yaklaşık 1 milyon TL'ye asfalt dökme ve silindir makinesi alındı.

Yalvaç Belediyesi asfalt dökme makinesiyle silindir makinesi satın aldı. Borçlanmadan peşin parayla Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla alınan 2 araç belediyeye teslim edildi. Araçların teslimi için ilçeye gelen firma temsilcisi Nur Günyüzü, gerekli evrakları imzalayarak Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'ye araçları teslim etti.

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, göreve geldiği ilk günden bu yana belediye bünyesinde bulunan ne kadar eski araç varsa tümünü yenilediklerini ve belediyeyi tamir, bakım, onarım masraflarından kurtardıklarını söyledi. Başkan Tütüncü, "Yalvaç Belediyesi'nin bünyesinde bulunan gerek iş makineleri gerekse diğer araçların durumu gerçekten çok kötüydü. Yedek parça ve bunların tamirlerinin çok yüksek meblağlar tuttuğunu gördüğüm gün meclis üyelerimizle de görüşerek, 'eskinin derdiyle uğraşacağımıza yeninin borcu ile uğraşmak daha iyidir' demiştim. O günden bu yana çöp kamyonlarından, itfaiye araçlarına, binek araçlardan ağır iş makinelerine kadar ne varsa hepsini yeniledik. Son olarak bu asfalt makinesiyle silindiri de aldık. Zira önümüzdeki yıl su, kanalizasyon şebekesi komple değişirken doğalgaz hattı döşemesi de yapılacağından tüm yollar kazılacak. İş bitiminde de haliyle hummalı bir şekilde asfaltlama çalışması yapacağız. Asfalt şantiyemiz var makinemizi de aldık hızlı bir şekilde yollarımızı yaparak halkımızı mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.

İki makinenin yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu aktaran Başkan Tütüncü, araçların ücretlerinin belediye bütçesinden peşin olarak ödendiğini vurguladı.

Yeni alınan araçlar halka teşhir amacıyla belediye binası önüne park edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!