Kadın girişimciler Isparta'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciler Ispartada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 11:26

Kadın girişimciler Isparta'da buluştu

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - TÜRKİYE'nin Girişimci Kadın Gücü Buluşması etkinliği Isparta'da yapıldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) koordinatörlüğünde faaliyetini yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Buluşması etkinliği düzenlendi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve akademisyenlerle öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan TOBB Isparta Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, 81 ilde faaliyet gösteren ve nitelikli kadın girişimci sayısını artırmayı misyon edinen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu bünyesinde ve Isparta bazında yapılan örnek projeler hakkında bilgi verdi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kadınların olmadığı bir etkinliğin ya da projenin başarılı olamayacağını vurguladı. Ülkenin kalkınmasında kadın girişimcilerin önemli rol oynadığını belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, girişimciliğe yönelik düzenlenen her türlü etkinliğe destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan da Türk tarihine bakıldığında hiçbir zaman kadınların arka planda kalmadığını, eksikliklerin kadınlar sayesinde giderilebileceğini aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Merih Eskin'in moderatörlüğünde; Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi The House Cafe Yöneticisi ve Ortağı Canan Özdemir, Gulsha Gül Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Gürkan'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye geçildi.

Söyleşide kadın girişimciler, iş dünyasında yaşadıkları zorlukları, bunları nasıl kolaylaştırdıklarını, korkularını, başarılarını, hayallerini ve hedeflerini katılımcılar ile paylaştı. Söyleşinin ardından konuşmacılar, kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!