Isparta'dan elmaya teşvik talebi

Güncelleme Tarihi:

Ispartadan elmaya teşvik talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 10:21

Isparta'dan elmaya teşvik talebi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Katar'da gerçekleştirilen programda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan elmaya ihracat teşviki konusunda destek istedi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, TOBB'un daveti üzerine geçen hafta Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen 2'nci KOBİ'ler Konferansı'na ve ticari heyet programına katıldı. Programda bir dizi temaslarda bulunan Ahmet Adar, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Isparta elma üretim ve stok durumu ile ilgili bilgi vererek, daha önceden talep ettikleri ihracat teşvikinin çıkarılması için destek istedi.

Tüccarın finansmana erişimiyle ilgili olarak sıkıntıları aktaran Adar, son dönemde sağlanan TOBB Nefes Kredisi ve KOSGEB faizsiz kredi desteğinin bir nebze de olsa üyelere destek sağladığını ancak bu gibi desteklerin artırılarak devam ettirilmesinin ihtiyaç olduğunu vurguladı.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer ile de görüşen Başkan Adar, KOSGEB faizsiz kredi desteğinin iş dünyası için faydalı olduğunu ancak yeteri kadar tüccarın bu destekten yararlanamadığını belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!