Isparta'da saat kulesi tartışması

Güncelleme Tarihi:

Ispartada saat kulesi tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 11:31

Isparta'da saat kulesi tartışması

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediyesi tarafından Özkanlar Kavşağı alt geçidinin üzerine inşa edilen saat kulesi tartışmaya yol açtı.
Isparta Belediyesi, şehir süsleme sanatı çalışmaları kapsamında toplam yüksekliği 26 metre olacak, alt tabanı köfke, üst kısımları ise ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşan çelik konstrüksiyonlu saat kulesinin yapım çalışmalarını tamamladı. Özkanlar Kavşağı alt geçidinin üzerine inşa edilen kule Isparta'da yeni bir tartışma başlattı.
Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, saat kulesinin kesinlikle incelenmesi gerektiğini söyledi. Çelikten yapılan kulenin alt geçit üzerine inşa edilmesinden ötürü temel probleminin gündeme getirildiğini aktaran Zabun, "Ispartalı hemşehrilerimiz bize bu konuda şikayetlerini iletiliyor. Bazı mimar arkadaşların da aynı şekilde tepkileri var. Ben bunun tekniğini bilmem ama bu işin profesyonelleri konuyu mutlaka takip etmeli" dedi.
Mimar Muhammed Uyar, saat kulesinin temeli olmadığını belirterek, kulenin dikildiği yer konusunu eleştirdi ve yaşanabilecek bir depremde risk hesabının yapılıp yapılmadığını sordu.
'UZUN YILLAR DAYANIR'
14 aylık bir çalışma sonrası tamamlanıp köprü üzerine monte edilen kulenin Isparta'yı anımsatacağını ve uzun yıllar dayanacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise "Saat kulemizin parçaları imalat yerlerinde numaralandırıldı ve o sırayla buraya gelerek yerine montajlanacak. Saat kulesinin ana iskeleti çelik konstrüksiyondan imal edildi ve yine saat kulesi için yangın, aydınlatma ve diğer her türlü tedbirler alındı. Sabırla çalışmanın ve gayret etmenin ürünlerini bugün alıyoruz. 14 aydan bu yana çalışılıyor. Çok sayıda arkadaşımız bu işle uğraştı. Bu saat kulemizin de Isparta'mıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!