Isparta'da bayram önlemleri

Güncelleme Tarihi:

Ispartada bayram önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 12:06

Isparta'da bayram önlemleri

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurlu geçirmesi için bir dizi önlem aldı.

Isparta Belediyesi, halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda Kurban Bayramı'nı geçirmesi için bayram boyunca 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek. Alınan önlemler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayvan pazarının hazır olduğunu, buradan alınan tüm hayvanların gerekli sağlık kontrollerinden geçirildiğini ifade etti.

Kurban kesim yerlerinin hazırlandığını, hayvan pazarının sık sık denetlendiğini kaydeden Başkan Günaydın, mezarlıklara ulaşım için halk otobüslerinin tahsis edildiğini vurguladı. Bayram boyunca nöbetçi fırın uygulamasına devam edeceklerini de ifade eden Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Kurban satış yeri olarak Isparta Belediyesi'ne ait Canlı Hayvan pazarı belirlendi. Pazar dışında satış yapılamayacak. Hayvan pazarında temizlik, bakım onarım, boya işlemleri gerçekleştirildi, halkın kurban alışverişini rahatlıkla yapması sağlandı. Hayvan pazarında belediyenin 5 veteriner hekimi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri bulunacak. Hayvan pazarına gitmek isteyen vatandaşlar için saat 09.00'da başlamak üzere her saat başı Tuhafiyeciler Sitesi önünden otobüs seferi düzenlenecek. Hayvan pazarından dönüş saatleri ise buçuklarda gerçekleşecek. Seferler her gün saat 16.00'a kadar arife günü akşam üzerine kadar devam edecek" dedi.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Isparta Belediyesi'nin aldığı diğer önlemler ise şöyle:

Arife günü ikindi namazından sonra Halife Sultan ve Asri Mezarlıklara Kaymakkapı Meydanı'ndan ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Bayramın 1. günü halk otobüsleri ücretsiz olacak ve seferler saat 09.00 itibariyle başlayacak. Bayramın 2.günü otobüs seferleri saat 08.00, 3.günü 07.30'da başlayacak, bayramın 4.gününde ise halk otobüsleri normal seferlerine devam edecek. Kurban Bayram'ın 1 Eylül Cuma gününe denk gelmesi dolayısıyla o gün kurulan Yedişehitler ve Halife Sultan Mahallesi pazarları 31 Ağustos Perşembe günü kurulacak. Bayram tatili süresince Zabıta, Temizlik, İtfaiye, Su ve Kanalizasyon İşleri, Fen İşleri ve Veteriner İşleri müdürlükleri 24 saat esasına göre görev yapacak. Kurban kesim yerlerinin temizliği için Temizlik İşleri Müdürlüğü tam kadro çalışacak. Ayrıca kurban kesim ve satış yerlerinin temizlik ilaçlama ve dezenfektesi anında yapılacak.

Halk sağlığı için fırın ve unlu mamul üretimi yapan işletmeler denetlendi, tatil boyunca da denetimler devam edilecek. Vatandaşlar her türlü şikâyetlerini Alo 153'e bildirebilecek. Cenaze hizmetleri bayram süresince devam edecek, vatandaşların Alo 188'e bilgi vermeleri yeterli olacak.

İtfaiye yangınlara, trafik kazaları ve her türlü afete karşı 24 saat esasına göre teyakkuzda olacak. Herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 aranabilecek.

Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tatil süresince nöbetçi ekipleriyle hazır bulunacak, su ile ilgili ve diğer şikâyetler için Alo 185 su arıza aranabilecek.

Belediye ile ilgili şikâyetler ise 0 (276) 211 60 00, 211 61 11 ve 224 10 36 nolu telefona bildirilebilecek.

NÖBETÇİ FIRINLAR

Bayram boyunca Yeşilyayla (Gülcü Mah. 3532 Sokak. No:43-Gülcü İlkokulu altı), Taş Değirmen Ekmek Fırını (Muzaffer Türkeş Mah. 212 cad.), Merve Ekmek Fırını (Halife Sultan Mahallesi 3412 Sok. No:3) ekmek üretimi gerçekleştirecek.

Isparta'da polis ve jandarma ekipleri de sorumluluk bölgelerinde trafik uygulaması yapacak, mal ve can güvenliğinin sağlanması için 24 saat esasına göre görev yapacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!