ISAPDER'den uygulamalı eğitim

Güncelleme Tarihi:

ISAPDERden uygulamalı eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 11:31

ISAPDER'den uygulamalı eğitim

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ISAPDER) tarafından Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'na bağlı ISAPDER, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Aşçılık Bölümü öğrencilerine sözlü ve uygulamalı eğitim verdi. Geçen cuma günü okulun uygulama mutfağında öğrencilerle bir araya gelen ustalar, sebze dekoru yaparak öğrencilere mesleğin inceliğini gösterdi.

Gıda güvenliği hakkında da öğrencilere bilgi veren ISAPDER Başkanı Alim Çimenkaya, "Mutfağa girmeden önce ilk olarak güvenliğinizi, yanınızdakilerin güvenliğini ve gıda güvenliğini muhakkak almak zorundasınız. Güvenlik ve hijyen her zaman bir arada olmak zorundadır. Güvenlik ve hijyeni sağlayamazsanız hem kendinize hem de yemek yiyecek kişilere hakaret etmiş olursunuz. Gıda tasarım, yapımı ve sunumu tamamen bir sanattır. Sizler de geleceğin birer sanatçısı olabilirsiniz. İnsanlar kolay kolay gittikleri berberi ve lokantayı değiştirmez. Bunun sebebi tamamen güvenli olmanızla alakalıdır. Sanatçılar toplumda her zaman değer görmüş kişilerdir. Yaptığınız sanatı önce kendiniz beğenmek zorundasınız. Kendi beğenmediğinizi başkasına beğendiremezsiniz. Eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum" dedi.

ISAPDER Başkanı Çimenkaya, sözlü eğitimin ardından öğrencilere sebze dekoru yapmayı gösterdi. Çimenkaya'nın ardından öğrenciler de sırasıyla uygulama yaptı.

Okul Müdürü Raziye Örenç, öğrencilerine katkı sağlayan ISAPDER yönetimine teşekkür etti. Uygulamalı eğitime ISAPDER Başkanı Alim Çimenkaya'nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Musa Kaya, Önder Osman Oflas, Faruk Kırma, Yasin Türe, Alperen Tuğran gibi ustalar da katıldı.

Alim Çimenkaya, eğitimde işbirliği protokolü kapsamında liselerde ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!