Günaydın: Isparta dünya şehri olacak

Güncelleme Tarihi:

Günaydın: Isparta dünya şehri olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 17:04

Günaydın: Isparta dünya şehri olacak

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf ziya Günaydın, Isparta'nın yaşanılabilirlikte 2 yıl üst üste birinci seçilmesinin kendisi için yeterli olmadığını söyledi, "Benim vizyonum dünya şehri olmak" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta için vizyonunu 'dünya şehri' olarak tanımladı. Isparta için yaşanabilir şehir şampiyonluğunu yetersiz gördüğünü belirten Günaydın, "Henüz yaptığım hizmetlerden yüzde 30 tat aldım. Aslında şimdi yüzde 100 alacaktım. 2 yıl yaşanabilir şehir olduk. Bu benim için önemli değil. Benim vizyonum dünya şehri istiyor. Yaşanabilir şehir benim vizyonuma göre küçük" dedi.

AĞAÇ DİKİMİ BİLİNÇLİ BİR ÇALIŞMAYDI

1999'da ilk belediye başkanı olduğunda 'Yeşil Isparta' hedefini ortaya koyduğunu hatırlatan Günaydın, şu an ulaşılan yetişmiş ağaç sayısını 1 milyon olarak açıkladı. "Isparta'dan geçen uçaktan bakan yeşil bir şehir görüyor" diyen Günaydın, şöyle devam etti:

"Bugünleri ilk belediye başkanı olduğumda planlamıştım. Bir zamanlar 'ağaç dikiyor başka bir halt etmiyor' demişlerdi. Ne derse desinler. Bunlar bilinçli çalışmalardı. Kademe kademe bugünlere geldik. 2004'te araya iflas girdi. 625 milyon TL yok edildi. Onun tamiri ile uğraştık. Isparta Belediyesi'nin ömründen 10 yıl çalındı. Bu safhaya 2004-2009 döneminde ulaşacaktı. 2009'dan sonra 1 dönem tam bitirdik, 2'nci dönemi bitirmek üzereyiz. 1.5 yıl kaldı. Halbuki bugün adımlarını attığımız otogar gibi büyük projeler 2004-2009'da yapılmış olacaktı. Bu devrede de çok farklı projelere imza atacaktık. Birileri 'fantazi' diyor. Keşke fantazi olsa. Esas fantazi projeler bu dönem bitmiş olacaktı. Şehir meydanları yapacaktık. Belediye sarayı yapacaktık, çok uzaklarda imar alanları açacaktık."

Başkan Günaydın, sonbahar döneminde 1 milyon gül ağacı dikeceklerini de söyledi. Isparta'ya gelen herkesin sağına ve soluna baktığında gül göreceğini belirten Günaydın, "Dünyaya gül şehri imajı vereceğiz "dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!