Bosnalı komutandan Isparta'ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Bosnalı komutandan Ispartaya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 10:50

Bosnalı komutandan Isparta'ya ziyaret

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - BOSNA Hersek 7'nci Müslüman Tugayı Komutanı emekli Albay Şerif Patkoviç, Isparta Belediyesi'ni ziyaret etti.

Isparta Hak Dilara Derneği ve Bosna Hersek Zenica Altın Zambak Derneği'nin, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteğiyle ortaklaşa yürütülen 'Zenica Isparta Kardeşlik ve Sevgi Bağı Köprüsü' projesi kapsamında, Bosna- Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in sağ kolu 7'nci Müslüman Tugayı Komutanı emekli Albay, Bosna- Hersek Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şerif Patkoviç, Bosna- Hersekli 20 öğrenciyle Isparta'ya geldi.

Proje kapsamında Isparta Hak Dilara Derneği yönetim kurulu üyesi Rahmi Karahan ve diğer yöneticilerle Isparta Belediyesi'ni ziyaret eden Şerif Patkoviç, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ile görüştü. Isparta'da olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şerif Patkoviç, Bosna- Hersekli şehit çocuklarıyla birlikte geldiğini kaydetti. Türkiye'de kendilerini evde hissettiklerini anlatan Patkoviç, "Daha güzel bir gelecek için çalışıyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem de "Türk milleti olarak Bosna'da yaşananları çok iyi biliyoruz. Avrupa hala Bosna- Hersek'te yaşananların hesabını verememekte, o günlerde Bosna'ya neden silah ambargosu uyguladıklarını cevaplayamamaktadır. Kendilerine emanet edilen masum insanları hangi akıl ve vicdanla Sırplara teslim ederek katledilmelerine müsaade ettiklerini izah edememektedirler. Onbinlerce insanın öldüğü, insanlığın ve medeniyetin çöktüğü Bosna'da vicdanların hala aklanmadığını görüyoruz. Türk milletinin destanı olan Çanakkale ile Bosna'nın Saraybosnası yenilmeyen şehirler olduğunu, her iki savaşta yaşananları anlatmaya kelimelerin yetmediğini, elde edilen zaferde inancın en önemli etken olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!