Bosnalı emekli komutan SDÜ'ye konuk oldu

Güncelleme Tarihi:

Bosnalı emekli komutan SDÜye konuk oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 14:17

Bosnalı emekli komutan SDÜ'ye konuk oldu

Haberin Devamı

 

ISPARTA, (DHA) - BOSNA- Hersek 7'nci Müslüman Tugayı Komutanı emekli Albay, Bosna- Hersek Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şerif Patkoviç, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 'Bosna' konulu konferansa katıldı.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi İnançlı Gençlik Topluluğu, Isparta Hak Dilara Derneği ve Bosna Hersek Zenica Altın Zambak Derneği'nin 'Zenica Isparta Kardeşlik ve Sevgi Bağı Köprüsü Projesi' kapsamında 'Bosna' konulu bir konferans düzenledi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki konferansa Bosna- Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in sağ kolu 7'nci Müslüman Tugayı Komutanı emekli Albay, Bosna- Hersek Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şerif Patkoviç konuşmacı olarak katıldı. Burada konuşan Patkoviç, Isparta'ya Bosnalı şehit ve gazi yakınlarıyla geldiklerini belirterek, 20 yıl önce Bosna'da verilen mücadele hakkında bilgi verdi.

Patkoviç, "İnsan bu dünyada hakkın mücadelesini vermek zorunda. Kendinizi bilgiyle donatın. Kendinizi, insanları ve dünyayı anlayabilmek için bilgiye ihtiyacınız var. Bilginin yanında sabırla donanın ki düştüğünüz zaman ayağa kalkabilin" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!