Başkan Günaydın öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Günaydın öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 16:34

 Başkan Günaydın öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) katıldığı konferansta öğrencilerle buluştu.

SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 'Yerel Yönetim Sohbetleri' konulu söyleşi düzenlendi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın konuşmacı olarak katıldığı program İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gül, akademik personelle öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Başkan Günaydın, belediye olarak bugüne kadar yapılan yatırımlar, planlanan ve projesi gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye başkanı olarak altyapıya büyük önem verdiklerini aktaran ve bu yönde ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Günaydın, kentte altyapı sorununu çözdüklerini kaydetti. Günaydın, "Belediye başkanlığında, en önemli ve en zor vazife altyapı sorunudur. Yer altında ve üstünde yapılan çalışmalarımızda gayemiz diğer kentlerde yaşanan sıkıntıların yaşanmamasıdır" dedi.

Bugüne kadar sadece yağmur suyu altyapısında 260 kilometrelik çalışmanın yapıldığını anlatan, çalışmaların hemen hemen tamamında belediyenin kendi imkanlarının kullanıldığını belirten Başkan Günaydın, bu yatırımların ihale bedellerinin çok altında gerçekleşmesini sağladıklarını vurguladı. Altyapısı olmayan şehrin kaldırımlarının 24 ayar altınla kaplansa dahi hiçbir işe yaramayacağına dikkati çeken Günaydın, yatırımlarda bir sıranın yer aldığını, yatırımlara altyapı ile başladıklarını, bunu otopark yatırımlarıyla devam ettirdiklerini belirtti.

Otopark yapımlarında yer altının değerlendirildiğini, üstünün de yeşil alan olarak düzenlendiğini söyleyen Günaydın, şehre 1 milyon ağaç dikerek yeşil koridorlar oluşturulduğunu kaydetti. Çalışan personellerin maaşlarının zamanında yatırıldığını ve ülkede işçisine en yüksek oranda ve gününde maaş veren belediye olduklarına vurgu yapan Günaydın, "Ne kadar başarılı iş yapıyorsanız, o kadar da tenkit alırsınız. Maalesef siyasette takdir yok. Bu da cinayet kadar kötüdür. Nerede tenkit görsem o konuda başarılı olduğumu hissediyorum. Ne yazık ki, 'bravo', 'helal olsun', 'tebrik ederim' sözlerini söyleyemiyoruz, kucaklaşmayı, güler yüzlü olmayı sevmiyoruz" diye konuştu.

Gençlere her insanın bir enerjisi olduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, "Enerjinizi aşağıya çektirmeyin, mücadelenizi devam ettirin. Mutluluk çalışmaktan geçer" tavsiyesinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuşmasının ardından salondaki öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Başkan Günaydın, sosyal belediyecilik adına yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Konuşmanın ardından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gül tarafından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a katılımlarından dolayı plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!