Yikit: Hedef Yeşil Iğdır

Güncelleme Tarihi:

Yikit: Hedef Yeşil Iğdır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 11:51

Yikit: Hedef Yeşil Iğdır

Haberin Devamı

 

 Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, üç yıl içerisinde 250 bine yakın çiçek, çalı, ağaç fidanını toprakla buluşturduklarını belirterek 'Yeşil Iğdır' hedefine doğru yol aldıklarını bildirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yücebaş, Evrim Turpçu, Park Bahçeler Müdürü Ülkü Öcal ile birlikte Iğdır'da fidan dikte çalışmalarını başlatan Belediye Başkanı Murat Yikit, çiçeklendirme, fidan dikimi, yeşil alan düzenlemeleriyle fark yaratacaklarını belirtti. Görevde bulundukları üç yıl içinde 250  bine yakın  çalı formu, çiçek ve fidanı toprakla buluşturduklarına işaret eden Murat Yikit, şunları söyledi:
"Profesyonel ekipler tarafından ana arterler başta olmak üzere tüm park ve yeşil alanlar, yol kenarlarındaki ağaçların bakımını yapıyor. 11 çeşit fidan, çalı grubu, herdem yeşil yaprağını dökmeyen bin fidan dikeceğiz. Peyzaj açısından uygun olan alanlara görsellik ve estetik bir görünüm kazandırmak ve Iğdır'ı yeşile doymuş bir şehir yapmak üzere başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir. Biz mahallelerimizin değişik yerlerinde parklar, yeşil alanlar oluşturarak insanımızın ihtiyacını en üst düzeyde gidermeye çalışıyoruz.  Ekolojik bir toplum için buradayız. Belediyelerimiz demokrasi, ekoloji ve cinsiyet özgürlükçü bir toplum temelleri üzerinde inşa edilmiştir. Demokrasi olmadan ekoloji, ekoloji olmadan demokrasi inşa edilemez. Yeşil demek hayat demektir. Ağacın ve ormanların sayılamayacak faydaları vardır. Bu nedenle mahallelerde uygun olan her alana fidan dikmeye kararlıyız."
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!