SES’ten 14 Mart Sağlık Haftası Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

SES’ten 14 Mart Sağlık Haftası Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 15:12

IĞDIR’DA SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ (SES) IĞDIR İL TEMSİLCİLİĞİ 14 MART SAĞLIK HAFTASI NEDENİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Iğdır İl Temsilciliği, 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle basın açıklaması düzenlendi.
Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına SES İl Temsilci eş başkanları Özge Arslan ve Nazım Akarat’ın yanı sıra SES üyeleri katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan SES Iğdır İl Temsilci Eş Başkanı Özge Arslan, sağlıkçıların çalışma şartlarına bakıldığında hastaların sağlıklı olabilmesinin imkansız olduğunu savundu. 36 saat kesintisiz çalıştıklarını, çalışma ortamlarının ve çalışma sürelerinin sağlıksız olduğunu savunan Arslan, “Dinlenme süreleri ve nöbet sürelerine bakıldığında adeta bir kölelik düzeni mevcuttur. Sağlıkçıların şartları böyle iken hastalarımızın sağlıklı olabilmesi mümkün değildir” dedi.
Çalışma koşullarında sağlıklı bir ortam oluşmadığı takdirde ocak ayından beri başlattıkları cumartesi nöbet direnişlerinin devam edeceğini belirten Arslan, “İnsanüstü bir çabayla insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Çalışırken de emeklilikte insanca yaşabilecek güvenceli bir gelir talep ediyoruz. Nitelikli sağlık hizmetlerine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!