İkinci geleneksel böcek festivali düzenlerdi

Güncelleme Tarihi:

İkinci geleneksel böcek festivali düzenlerdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 12:19

İkinci geleneksel böcek festivali düzenlerdi

Haberin Devamı

IĞDIR, (DHA)-Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından toplanan yüzlerce böcek, koleksiyon haline getirilerek sergilendi. 

Böcek festivali, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, İktisadi İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Başar, Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu ile öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ile Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde yapıldı. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mesude Figen Dönmez, böceklerin öğrenciler tarafından Iğdır'ın farklı coğrafyalarında toplandığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Mesude Figen Dönmez, Iğdır'ın Ağrı Dağı ile birlikte geniş bir yelpazede çeşitlilik arzeden ve araştırılmaya değer bir faunaya sahip olduğunu söyledi.

Geleneksel Böcek Festivalinde, Entomoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık ve Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kazım Kara da böceklerin doğal yaşama zararları ve faydaları ile böcek türleri hakkında sunumlar yaptı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, geleneksel hale getirdikleri Böcek Festivali etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini bildirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri 8 farklı grupta yarıştı. Festival, yarışmada dereceye giren öğrenci gruplarına çeşitli hediyeler verilmesi ve davetlilere yapılan ikramla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!