Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Iğdırın düşman işgalinden kurtuluşunun 94üncü yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 11:44

- Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı - Kutlamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Davutoğlu'nun gönderdiği kutlama mesajları okundu

Haberin Devamı

IĞDIR (AA) - Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen ilk kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Lise öğrencilerinin şiirle okunmasının ardından Vali Davut Haner, 5'inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Kalyoncu ve Belediye Başkanı Murat Yikit, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı.

Burada bir konuşma yapan Yikit, Iğdır'ın çok sayıda farklı etnik grubu içinde barındıran bir kent olduğunu söyledi.

Anadolu'da yaşayan halkların işgalci güçlere karşı birlikte yaşama arzusuyla savaştığını vurgulayan Yikit, şunları söyledi:

"Iğdır'ın kurtuluşunu anlamak için Çanakkale Zaferi'ni iyi tahlil etmemiz gerekir. Iğdır'ın kurtulmasını sağlayan ruh, öncesinde Çanakkale'de ortaya çıktı. O ruh, binlerce yıldır bu topraklarda birlikte yaşayan kadim halkların, birlikte yaşama arzusunun savaş meydanlarına yansımasıdır. İşte o ruh, Iğdır'ı kurtarmıştır."

Haberin Devamı

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de kutlama mesajları okundu.

Mehmet Çavuş Anıtı'nda düzenlenen törenle de etkinlikler sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!