GESAM Türkiye Sergilerinin 76'cısını Iğdır'da açtı.

Güncelleme Tarihi:

GESAM Türkiye Sergilerinin 76cısını Iğdırda açtı.
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 10:13

GESAM Türkiye Sergilerinin 76'cısını Iğdır'da açtı.

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), "Türkiye Sergileri"nin 76'ıncısını Iğdır'da açtı.

         Iğdır Kültür merkezinde sergilenen resimlerin açılışını Vali Enver Ünlü eşi Sema Ünlü ve ressamlar yaptı. GESAM'in 30'a yakın sanatçısının Ankara'dan getirilen resim, minyatür, grafik, fotoğraf ve ebru eserinin yer aldığı sergi, Kültür Sarayında 10 Mart'a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Vali Enver Ünlü, Türkiye'nin birçok ilinde bir birinden değerli sanatçılarının Iğdır'a gelerek açtıkları bu sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

         Türkiye Güzel Sanatlar Meslek Birliği Başkan Yardımcısı Nezih Demirtepe'de, sergi faaliyetini 6 yıldır sürdürdüklerini belirtti. Nahcıvan'da da sergi açtıklarını ifade eden Demirtepe Iğdır'ın plakası olan 76'ncı sergilerini burada açmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Anadolu'yu gezerek Anadolu insanı ile buluşuyoruz. Bazı sanatçılar canlı performans yaparak sergiyi gezenlere resimler hakkında bilgiler veriyor. Sanatçılar, boyama kitaplarına karşı olduklarını da belirterek çocukların hayal dünyasının engellediğini söylüyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!