YÖK'ün ilk ziyareti İSTE'ye oldu

Güncelleme Tarihi:

YÖKün ilk ziyareti İSTEye oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 11:13

YÖK'ün ilk ziyareti İSTE'ye oldu

Haberin Devamı


 

Üniversitelerdeki gelişim durumunu yerinde gözlemlemek için çalışma başlatan YÖK,  ilk ziyaretini İskenderun Teknik Üniversitesi'ne (İSTE) yaptı.
ÖSYM Başkanlığı görevini de sürdüren YÖK üyesi Prof. Dr. Ömer Demir ile YÖK üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer İskenderun Teknik Üniversitesi'ni ziyaret etti. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve Doç. Dr. Yakup Kutlu'nun eşlik ettiği YÖK üyeleri, ilk olarak İSTE Master Planı Maketini yerinde inceledi.
Teknoversite vizyonu tanıtımının da yapıldığı ziyarette, İSTE hakkında detaylı bilgi alan Prof. Dr. Ömer Demir ve Prof. Dr. Murat Tuncer, üst yönetim, senato üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerle de bir araya geldi.
Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'ni de gezen YÖK üyeleri İSTE'nin kampüs, laboratuvar, kütüphane ve yemekhane gibi konulardaki kapasitesini yerinde gördü.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, LYS'nin bundan böyle İskenderun'da da yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'e ayrıca teşekkür etmek istediğini söyledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!