Valilikte 15 Temmuz planlaması

Güncelleme Tarihi:

Valilikte 15 Temmuz planlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 17:52

Valilikte 15 Temmuz planlaması

Haberin Devamı

HATAY Valisi Erdal Ata başkanlığında düzenlenen toplantıda, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak etkinlikler görüşüldü. 
Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, kanaat önderleri, siyasi parti il temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Vali Ata yaptığı konuşmada ülke için tarihi bir dönüm noktası olan kalkışmaya karşı ilde verilen mücadele için sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve vatandaşlara teşekkür etti. Ata "Burada, hiçbir siyasi görüş ayrımı olmaksızın her türden inanç, kültür ve kesimden vatandaşlarımız bir araya gelerek ülkemizde demokrasinin korunması için tek bir yumruk gibi hareket etmişler. Hatay’da ülkemize örnek olunması gereken bir davranış sergilenmiş. Ondan dolayı da ben şahsen il valisi olarak mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi. Vali Ata, şöyle devam etti:
"Gelecekte de bu tür ihanetlerle karşı karşıya kalmamak için bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın aynı duygu ve heyecanı paylaşarak demokrasimizin korunması, devletimizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için hep birlikte hareket etmesi gerekir. Ben ilimizde herkesin birlik ve beraberlikten yana, demokrasiden yana tavır sergilediğini görüyorum. Ondan dolayı da müteşekkirim."
15 Temmuz için yapılacak etkinliklere tüm vatandaşların katılmasını isteyen Vali Ata, şunları kaydetti: 
"Burada herhangi bir siyasi parti bayrağı olmayacak. Sadece Türk bayrağı ya da siyasi içerik taşımayan pankartlar olacak. Buradan Hatay’ımıza yakışır bir mesaj verelim tüm dünyaya. Bizi bölmek isteyen tüm güçlere karşı Türkiye’nin bir bütün olduğunu gösterelim."

HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!