Vali Ata: Amanos Tüneli projesi hazır

Güncelleme Tarihi:

Vali Ata: Amanos Tüneli projesi hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 14:18

Vali Ata: Amanos Tüneli projesi hazır

Haberin Devamı

 

HATAY Valisi Erdal Ata, Hassa Belediyesi konferans salonunda  Hassalı vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla buluştu.
Toplantı, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan’ın ilçe ile ilgili yaptığı sunum ile başladı. Sunumun ardından muhtarlar ve vatandaşlar tek tek söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Ata’ya ilettiler. Vatandaşların kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyen Vali Ata, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.

Sağlık hizmetlerine değinen Vali Ata, "Türkiye’de hemen hemen her branşta doktor ihtiyacımız var. Devlet, doktor atamalarını yaparken hastası en yoğun olan yerlere görevlendirme yapıyor. Küçük yerlerde hastane yaptığınız zaman buna yeteri kadar uzman doktor verme şansınız yok. Buraya verilen bir göz doktoru, nöroloji veya ortopedi doktoru günde 3-5 hastaya bakıyorsa Hatay merkezdeki 100-150 hastaya bakıyor. Dolayısıyla orada 150 hastaya bakan bir doktoru yalnız başına bırakıp burada bir doktor görevlendirip 3-5 tane hastaya baktıramazsınız. Devletimizin böyle bir lüksü yok.  Artık ulaşım, haberleşme ağı gelişti, 112 servisleri gelişti. Çok çok acil vakaları 10-20 dakika sonra istenilen yere ulaştırmak mümkün" dedi.
Hassa'nın genel olarak sanayisi olmayan, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı bir ilçemiz olduğunu ifade eden Vali Ata, "Ancak bu Hassa Tüneli projesi ile ekonomik anlamda birçok gelişme yaşanacak. Tünelin projeleri de hazır, Kalkınma Bakanlığına iletilmiş orada bekletiliyor. Finans bulunduğu takdirde ihaleye çıkacaktır. Bu yatırım bugün olmasa bile yarın mutlaka olacak ve bu iş bitirilecek. Bu sadece Hatay’ı değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki birçok vilayeti limana en kısa sürede bağlayacak olan bir yol olacak. Dolayısıyla uzun vadede düşündüğümüzde ülke ve ilimiz ekonomisine çok büyük katkısı olacak bir yatırım" diye konuştu.
Hassa Organize Sanayi Bölgesi’nin tüzel kişiliğinin tesis edildiğini belirten Vali Ata, "Yaklaşık 1300 hektarlık alanda OSB projeleri ile ilgili izinler verildi. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Buraların genişleme ihtimali de var. Bu bölgede yatırım yapmak isteyen büyük sanayi kuruluşları da var. Yeter ki biz yolu ve OSB’nin altyapısını da yapıp onları hazır hale getirelim. Bunu takip edeceğiz. Bu ülkemiz için de ilimiz için de önemli bir proje. Bizim gündemimizin ilk sıralarında yer alan bir proje" dedi.
Toplantıya Vali Erdal Ata’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!