Tanık, Hatay'da belediyeciliği anlattı

Güncelleme Tarihi:

Tanık, Hatayda belediyeciliği anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 13:12

Tanık, Hatay'da belediyeciliği anlattı

Haberin Devamı

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Çankaya Belediyesi eski Başkanı Bülent Tanık, Hatay'da düzenlenen 'Değişen Dünya Koşulları Altında Belediyelerin Görev ve Sorumlulukları' konulu panele konuşmacı olarak katıldı. 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) birlikte düzenlediği panel, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Paneli Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler izledi.
İTSO Başkanı Levent Yılmaz ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz'ün konuşmalarının ardında Bülent Tanık, söz aldı. Konuşmasında imar ve çevre sorunlarına değinen Tanık şunları kaydetti:
"İmar planları yapılırken, kentin, genel güvenlik planlaması da göz önünde bulundurulmalıdır. 1999 depreminden sonra afetten korunma ve afet sonrası sakınmalar ile ilgili planlama ve çalışmalar da yapıldı. Bunu yanında kentin ve yerleşim yerlerinin coğrafyanın nabzının iyi tutulması, hangi toplum değişimler ve gelişmeler nerelerde olduğunun araştırılarak, bilimsel verilerle yerel yöneticiler için göz teması oldukça önemlidir. Potansiyel gelişmeleri önceden görebilecek şekilde, toplumsal değişim dinamiklerini izleyecek mekanizmaların kurulması, sosyolojik araştırmaların ve dokümanların hazırlanması büyük bir sosyal sorumluluktur. Bu güvenlik açısından da önemlidir. Sorunun tarifi çözümün anahtarını birlikte getirecektir."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!