Suriyeli yetimleri mutlu ettiler  

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli yetimleri mutlu ettiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 10:03

Suriyeli yetimleri mutlu ettiler  

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan İnsan, İnsani Yardım Derneği’nce düzenlenen etkinlikte anne  veya babaları ya da her ikisi de hayatta olmayan Suriyeli yetim çocuklar hem eğlendirildi ve hem de harçlık verildi.

İnsan İnsani Yardım Derneği Başkanı Dr. Abdul naser Taetae, 158’i tamamen anne ve babasız, 48’i de anne veya babasız toplam 206 Suriyeli yetim çocuğu bir araya getirerek etkinlik düzenlediklerini söyledi. Şarkıların söylendiği, çeşitli oyunların oynandığı ve yarışmaların yapıldığı etkinlikte çocuklar, kendilerine hediye edilen ve stantta yer alan oyuncaklardan istediklerini aldı. Ayrıca eşlerini iç savaşta eşini  kaybetmiş olan annelere de 200’er TL verildi.

Amaçlarının, yetim olan çocuklar ile eşlerini iş savaşta kaybetmiş olan anneleri bir araya getirmek, iç savaşın acısını unutturmak ve onları mutlu etmek olduğunu ifade eden dernek başkanı Taetae, "Çocukları mutlu etmek için düzenlediğimiz etkinlikler belirli dönemlerle devam ediyor. Amacımız iç savaşta ailelerini kaybetmiş olan bu çocuklar ile annelere maddi ve manevi destek olmaktır. Derneğimiz imkânları ile bu tür etkinlik ve yardımlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!