Protokol Paskalya Bayramı'nı kutladı

Güncelleme Tarihi:

Protokol Paskalya Bayramını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 13:30

Protokol Paskalya Bayramı'nı kutladı

Haberin Devamı

HATAY protokolü, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi'nde kanaat önderleri ile bir araya gelerek Hıristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı'nı kutladı.
Etkinliğe Hatay Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. Vali Ata yaptığı konuşmada, Hatay'ın, binlerce yıllık tarihinde bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek "Hıristiyan vatandaşlarını Paskalya Bayramı'nı can-ı gönülden kutluyorum. Hatay farklı dinlerin, kültürlerin ve farklı mezheplerin bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı medeniyetler kentidir. Dolayısıyla her medeniyetten ilimize oldukça güzel eserler kalmıştır. Yahudisi, Hristiyanı ve Müslümanı herkes burada bir arada yaşıyor. Hatay, dünyaya örnek gösterilebilecek bir kentimiz" dedi. Vali Ata, kavgaların yaşandığı günümüz dünyasında bu tablonun tüm insanlığa örnek olması gerektiğini vurguladı.
Başkan Savaş da 16 Nisan'ın Hıristiyan dünyasının önemli bir günü olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Bu coğrafya hem renkli hem de oldukça bereketli bir coğrafyadır. Bizler de bu coğrafyanın hem renginden hem de bereketli topraklarından faydalanıyoruz. Ama şunu unutmamalıyız ki rengine ve bereketine katkı sağlayan da en az topraklar kadar burada yaşayan insanlarımızdır. Hatay'da yaşayan insanlarımız hep birlikte kardeşçe yaşamakta ve adeta gökkuşağını oluşturmaktadır. Ve insanlarımız da bu gökkuşağının altından hep birlikte geçmeyi başarabiliyor. Özellikle son 6 yılda coğrafyamıza yakın yerlerdeki birçok problemin buraya yansımamasının sebebi buradaki birlik ve beraberliktir."
Konuşmaların ardından Vali Ata ve Başkan Savaş bir bayram geleneği olarak yumurta tokuşturdu.
Kutlamada 2’nci Hudut Alay Komutanı P. Alb. Mehmet Atila Kayı, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve H. Volkan Köksal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile çok sayıda Hıristiyan vatandaş yer aldı.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!