Orman köylüsüne büyükbaş desteği

Güncelleme Tarihi:

Orman köylüsüne büyükbaş desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 12:36

Orman köylüsüne büyükbaş desteği

Haberin Devamı

HATAY'ın Arsuz İlçesi’nin Kurtbağı Mahallesi'nde orman köylüsüne büyükbaş hayvan desteği yapıldı.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nün ORKÖY Projesi kapsamında 12 mahalledeki toplam 86 hanede yaklaşık 1 milyon 634 bin TL maliyetli büyükbaş hayvanın dağıtımı yapılacağını, uygulamanın Kurtbağı Mahallesi'nden başlatıldığını söyledi. Proje ile orman köylüsüne önemli ekonomik katkı sağlanacağına dikkat çeken Kaymakam Sarı şu bilgileri verdi: 
"Büyükbaş hayvan desteği ile kırsalda göçün önüne geçilmiş olacak. Ayrıca, bir desteğimiz de, yaklaşık 350 dekar arazide, bozuk orman alanlarının zeytin, ceviz, badem, çam fıstığı gibi gelir getirici ürünlerin ekilerek üç yıllık bakımı yapıldıktan sonra geliri halkımıza ait olmak üzere 49 yıllığına eşit olarak mahalle sakinlerine paylaştıracağız. Bu sayede hem mahalli ekonomik bir girdi olacak, hem bozuk alanlar ağaçlık alanlara dönüşecek, hem de orman köylüsü ormanı daha iyi koruyacak ve sahip çıkacak."
Hayvan dağıtımı nedeniyle düzenlenen törene AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz Belediye Başkan Vekili Sami Keskin, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal, davetliler ve hak sahipleri katıldı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!