Müzik dehası, otistik Buğra okulunu bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Müzik dehası, otistik Buğra okulunu bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 15:06

Müzik dehası, otistik Buğra okulunu bitirdi

Haberin Devamı

İSKENDERUN'da 22 yaşındaki müzik dehası otistik Buğra Çankır, birincilikle girdiği İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı'nı başarı ile bitirdi. Buğra, yüksek lisansını da aynı üniversitede yapacak.
Buğra Çankır, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli'yi makamında ziyaret etti. Rektör Dereli, Buğra'nın önündeki zorlu engelleri bir bir aşarak, herkese örnek oluşturacak bir başarı hikayesi yazdığını söyledi. İSTE olarak bu başarı hikayesine katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını dile getiren Rektör Dereli "Ailesi ve Buğra, imkan verildiği, desteklendiği takdirde otizmli bir gencin neleri başarabileceğini de hep birlikte göstermiş oldular. Buğra, eğitim ve öğretimine, çalışmaya devam etmek istiyor, yüksek lisans ve doktora yapmak istiyor. Biz İSTE olarak, hayallerini gerçekleştirebilmesi için Buğra'ya destek olmaya çalışacağız. Onun hayalleri bizim hayallerimizdir" diye konuştu.
Rektör Dereli, başarılı öğrencinin ilk performansını 24 Haziran'da İSTE’nin 2015-2016 dönemi kapanış töreninde sergileyerek mini piyano resitali vereceğini kaydetti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
(14.06.2016 FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!