MKÜ beyin ameliyatında uzmanlaştı

Güncelleme Tarihi:

MKÜ beyin ameliyatında uzmanlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 15:16

MKÜ beyin ameliyatında uzmanlaştı

Haberin Devamı

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) ameliyatı 10'uncu kez başarıyla gerçekleştirildi.
MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki ameliyatta Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Atilla Yılmaz ve Nöroloji Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu tarafından oluşturulan ekip görev aldı.
Yrd. Doç. Dr. Atilla Yılmaz, Parkinson ve hareket bozukluğu hastalıklarında 'beyin pili ameliyatı' olarak bilinen Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) ameliyatının Türkiye'de sadece 4-5 şehirde yapılabildiğini söyledi. Yılmaz "Hataylı hemşehrilerimiz bir süre öncesine kadar bu tür özellikli ameliyatları olabilmek için başka şehirlere gitmek zorunda kalırken artık başka şehirlerden vatandaşlarımız ameliyat olmak için üniversitemize dolayısıyla memleketimize gelmektedirler" dedi.
Yılmaz, ameliyat giderlerinin, herhangi bir ücret farkı ödenmeden tüm Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandığını kaydeti.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!