Hatay’da Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Hatay’da Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 16:44

Hatay’da Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz etkinliği

Haberin Devamı

Hüseyin BOZOK-Halil İbrahim KARAÇAY/HATAY, (DHA)- Hatay’da 2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında devletin tüm unsurlarının katılımıyla yaya güvenliğini sağlamak üzere “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Türkiye'de 81 ilde olduğu gibi, Hatay il genelinde de birçok yaya geçidinde 1375 polis ‘trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek' amacıyla görevlendirildi. Antakya’da İnönü Caddesi üzerindeki yaya geçidinde gerçekleştirilen etkinlikte Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından araç sürücülerine trafikte yaya önceliği içerikli broşürler dağıtıldı.Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz etkinlikte yaptığı açıklamada  “2019 yılı İçişleri Bakanlığımız öncülüğünde yaya öncelikli trafik yılı ilan edildi. Geçtiğimiz yıldan itibaren bu uygulama polis ve jandarma mıntıkasında devam ettiriliyor; hem bu uygulamayı tazelemek hem de vatandaşlarımızı daha iyi bilinçlendirmek adına ‘Yaya önceliğinin güvencesiz bekçileriyiz.’ kampanyası bu saat itibari ile 81 ilimizde başladı. Bu kapsamda biz de Hatay İl Emniyet Müdürlüğü olarak il genelinde bin 3 yüz 75 personelimizle kontrolsüz yaya geçitlerinde bu uygulamaya başladık. Kurala uymayanlar için idari para cezası uygulanacak. Buradaki amacımız öncelikle ceza yazmak değil ikaz ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmek. Geçtiğimiz sene de ceza yazmaktan çok insanlarımızı uyararak duyarlı hale getirmeye çalıştık2 diye konuştu.

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Antakya Belediyesi Başkanı İzzettin Yılmaz ve kurum müdürlerinin de katıldığı etkinlikte trafikte yayalara öncelik verilmesi konusunda farkındalık oluşturuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!