Medeniyetler Korosu BM'de konser verdi

Güncelleme Tarihi:

Medeniyetler Korosu BMde konser verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 13:21

Medeniyetler Korosu BM'de konser verdi

Haberin Devamı

ANTAKYA Medeniyetler Korosu Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey Salonu'nda verdiği konserde izleyenleri etkiledi.

Yılmaz Özfırat yönetimindeki Antakya Medeniyetler Korosu’nun konserini BM Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çelik, eşi Nihal Çelik, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Büyükelçi Yardımcısı Levent Eler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) New York Temsilcisi Mehmet Dȃnȃ, BM Misyon temsilcileri, diplomatlar ve özel davetliler izledi. Antakya'daki bir arada yaşama kültürünü tüm dünyaya gösteren ve bünyesindeki sanatçıların kimliği ile bu durumu yansıtan koro, farklı din ve mezheplerden ilahiler seslendirdi. Medeniyetler Korosu Hatay Valiliği tarafından özel olarak diktirilen yeni kostümleri ile de dinleyicilerden tam not aldı.
Konserde seslendirdikleri Arapça parçayı Suriye'deki iç karışıklığa dikkat çekmek için okuduklarını vurgulayan Koro Başkanı Yılmaz Özfırat, BM'deki delegasyonlardan Türkiye’yi yalnız bırakmamaları gerektiğini vurguladı. YÖzfırat, BM konseri hakkında şunları söyledi:

"Koromuz repertuarında bulunan eserlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler konseri için hazırladığımız yeni eserlerimiz ile Birleşmiş Milletler heyetine ve diğer konuklara güzel bir konser keyfi yaşattık. Birleşmiş Milletlerde ilk defa yapılan bu konser sonrasında izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlanmak bizleri son derece mutlu etmiştir. Vermiş olduğumuz barış mesajlarımız ve seslendirdiğimiz eserlerimiz ile şehrimizi ve ülkemizi her yerde gururla temsil etmeye devam edeceğiz."

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
(19.04.2016, FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!