İSTE'de kadının toplum içerisindeki yeri ve önemi üzerine söyleşi

Güncelleme Tarihi:

İSTEde kadının toplum içerisindeki yeri ve önemi üzerine söyleşi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 13:32

İSTE'de kadının toplum içerisindeki yeri ve önemi üzerine söyleşi

Haberin Devamı

 

 


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan ve makine mühendisi Çilem Büyükatilla, kadının toplum içerisindeki yeri ve önemi üzerine söyleşi yaptı.
İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şehrinaz Gündüz, öğretim görevlisi Buğra Çankır, öğretim görevlisi Eren Kaysar'ın müzik dinletisi ile söyleşi başladı. Prof. Dr. Güler Alkan, kadınların hayattaki mücadelesinin, sorunlarının ve başarılarının sanılanın aksine çok daha büyük olduğunu dikkat çekerek, bilim, siyaset, ekonomi ve diğer kariyer alanlarında cinsiyet ayrımcılığının kaldırılmasının önemine değindi.
Hiçbir meslek grubunda aslında cinsiyet ayrımı olmadığını kaydeden Çilem Büyükatilla. ise, "Sadece işteki başarınızın, o işe olan saygınızın, o işi ne kadar sevdiğinizin ve duyduğunuz sorumluluğun ayrımı var. Ben kadın mühendis olarak, aslında bir erkeğin yapabileceği bütün işleri yapabiliyorum. Bu yüzden beni şantiyede, çalıştığım yerlerde erkeklerden ayıran ilk günkü kılık kıyafetim haricinde hiç bir şey yok. Ertesi gün işe iş ayakkabılarıyla gittiğimde benim de erkeklerden hiçbir farkım kalmamıştı. Ben de onlar gibi kaynak yapabiliyorum. Ben de onlar gibi oksijenle kesim yapabiliyorum. Ben de onlar gibi elime anahtarı alıp cıvata, somun sıkabiliyorum. Bu yüzden aramızda hiçbir fark yok" dedi.
İSTE MYDK Müdürü Prof. Dr. Zafer Savaş Doğantan katılımcılara çiçek verdi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!