Isparta'da dev sanat sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ispartada dev sanat sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 14:20

Isparta'da dev sanat sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, çeşitli illerden 91 sanatçının katılımıyla 'Isparta Değerleri' temalı karma sergi açtı.

Isparta Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki 'Isparta Ulusal Sanat Sergisi'nin açılış kurdelesini Isparta Vali Yardımcısı Fatih Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Resul Taştan, Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, ELELE Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustahattin Can Selçuk birlikte kesti.

Açılışta, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce 2016 yılının 'Sanat Yılı' ilan edildiği, 'Isparta Ulusal Sanat Sergisi'nin de bir proje olduğu hatırlatıldı. Geleneksel hale getirilecek sergi, ulusal düzeyde her yıl haziran ayında açılacak.

Sanatçı Rahime Halide Soysal'ın küratörlüğünde gerçekleşen serginin amacının, Isparta'nın kültürel ve turistik değerlerini tanıtmak olduğu belirtildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Rengin Oyman ile bölüm hocalarının da destek verdiği sergide, resim, ebru, minyatür, tezhip, hat, keçe, heykel, seramik, kıyafet tasarımı ve birçok sanat çalışmalarından oluşan 100'den fazla eser beğeniye sunuldu.

Sergi küratörü Rahime Halide Soysal, 3 ay içerisinde hazırlanan sergideki eserlerin fotoğraflarının Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanacak katalogda yer alacağını söyledi. Sergi, 26 Haziran Pazar akşamına kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!