İskenderunlu sambocular 12 madalyayla döndü

Güncelleme Tarihi:

İskenderunlu sambocular 12 madalyayla döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 13:54

İskenderunlu sambocular 12 madalyayla döndü

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen Sambo Şampiyonası'na katılan İskenderunlu Sambocular, 8 altın 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 12 madalya kazandı.
Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan bir spor dalı olmasına rağmen, 30 kentten 600 sporcu Sambo'da yarıştı. Ayvalık’ta düzenlenen şampiyonada 12 madalya kazanan Hatay'da sambo sporları asbaşkanı İhsan Akpınar, "Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen şampiyonadan iyi bir derece ile döndük" dedi.
Sambo Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu ise, minik erkekler, minik kızlar, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler, büyük erkeler ve büyük bayanlar kategorlerinde yapılan karşılaşmalarda dereceye giren sporcuların temmuz ayında Türkiye’de yapılacak Balkan şampiyonasında ülkemizi temsil edeceklerini söyledi.

SAMBO NEDİR?
Güreş ve Judo'nun karışımı olan ancak Judo tekniğinin daha fazla kullanıldığı bir spor dalı Sambo, 2015 Avrupa Oyunları'nda görücüye çıktı. Sambo, ilk olarak 1920'li yıllarda geliştirilen bir spor dalı. Sambo kelimesi 'kendini silahsız savunma' anlamına geliyor.

UA (AÖ) (20.05.2016, FOTOGRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!