İskenderunlu Müjde doğumların fotoğrafçısı

Güncelleme Tarihi:

İskenderunlu Müjde doğumların fotoğrafçısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 13:36

İskenderunlu Müjde doğumların fotoğrafçısı

Haberin Devamı

İSKENDERUN (Hatay)(DHA) İSKENDERUNLU öğretmen Müjde Ağır Turan, hobi olarak başladığı fotoğrafçılıkta doğum anlarını çekerek profesyonelliğe adım attı.

Aynı zamanda üniversitede fotoğrafçılık bölümünde de eğitim gören Müjde Ağır Turan "Herkesin düğün fotoğrafçısı var da, neden doğum fotoğrafçısı yok" diyerek bu alanda kendi işini kurup İskendrunlulara hizmet vermeye başladı.

Bir anne ve babanın belki de en fazla heyecan duyduğu, bir yaşamın var olduğu doğum anını ölümsüzleştirmek, yaşamın başlamasına tanıklık etmenin çok önemli olduğunu ifade eden Müjde Ağır Turan, yaşamın içine bu kadar giren fotoğrafla yaşamın başlangıcına da dokunmaya başladığını söyledi.

Müjde Ağır Turan, kendisini doğum fotoğrafçılığına taşıyan süreci ise şöyle anlattı "Bir arkadaşımın ısrarı ile ilk kez doğumhaneye girdim. O ilk karelerin yansıttığı bebeğin masumluğu, annenin gururlu tebessümü, babanın panik dolu heyecanı, beni çok etkiledi. Bir yakın, bir arkadaş, bir tanıdık derken doğumlara girip fotoğraf çekmeye başladım. Bebeklerin dünyaya ilk “merhaba" deyişlerini fotoğrafa dönüştürmek, bende bir tutkuya, bir keyfe dönüştü. Sonra da işim oldu."

"Ameliyathanede gölge gibi olmanız lazım" diyen Müjde Ağır Turan, çalışma koşullarını "Doktorun, hemşirenin ayağına dolanmadan, anneye, bebeğe zarar vermeden, sabırla, özveriyle yerine getirilmesi gereken bir ödev. Empati kurmalı, o duyguyu, yaşam enerjisini içinizde hissetmeli, ilk nefesi, ilk dokunuşu ölümsüzleştirmelisiniz" şeklinde anlattı.

Çalışma alanının İskenderun ile sınırlı olmadığını ve şehir dışından da istekleri kabul ettiğini ifade eden

Müjde Ağır Turan, iş disiplini ile ilgili olarak şunları söyledi "Her şeyden önce yaptığımız iş mahrem bir iş ve büyük bir gizlilik gerektiriyor. Bu nedenle yalnız çalışıyorum. İlk andan son ana kadar her şeyi ben yaparım. Anne istemezse, fotoğrafları baba bile göremez."

Doğum anı dışında da deklanşöre basanr Müjde Ağır Turan, hamileliğin son dönemleri, doğum sonrasındaki on beş-yirmi günlük süreyi de isteğe göre değerlendirerek, fotoğraflıyor.

DHA(AP) 27.6.2016 FOTOGRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!