İskenderun'da maytap ve patlayıcı denetimi

Güncelleme Tarihi:

İskenderunda maytap ve patlayıcı denetimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 11:53

İskenderun'da maytap ve patlayıcı denetimi

Haberin Devamı


Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile polis, kent genelinde maytap ve benzeri patlayıcı madde satışı yapan iş yerlerini denetledi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çocuklar ve gençler tarafından eğlence aracı olarak kullanılan maytap, torpil ve çatapat gibi patlayıcıların sokak aralarında, site içerilerinde ve apartman önlerinde patlatılması sonucunda bu yerlerde ikamet eden vatandaşlar arasında korku, kaygı ve paniğe neden olduğunu söyledi. Başkan Seyfi Dingil, bu patlayıcı maddelerin herhangi bir önlem alınmadan ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde kullanılması sonucunda organ kaybına varabilen yaralanmalar meydana gelebildiğine dikkat çekti.
Seyfi Dingil, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gündüz ve akşam cadde, kaldırım ve işyerleri denetimlerine de devam edildiğini vurgulayarak, "Denetimler daha sıkı devam edecek. Çocuklar ve vatandaşlar için tehlike arz eden ve vatandaşların seslerinden rahatsız oldukları patlayıcı türü maytap ve torpillerin toplatılması için denetimler aralıksız devam edecek" dedi.
Zabıta ekipler denetimlerde yasak olmasına karşın bulundurulan patlayıcı maddelere el koydu, iş yerleri hakkında da yasal işlem başlattı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!