İSTE PDGM Başkanı Prof. Kar: Ülkemizde kronik bir sorun çözüme kavuşmuştur

Güncelleme Tarihi:

İSTE PDGM Başkanı Prof. Kar: Ülkemizde kronik bir sorun çözüme kavuşmuştur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2020 17:18

İSTE PDGM Başkanı Prof. Kar: Ülkemizde kronik bir sorun çözüme kavuşmuştur

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü (PDGM) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kar, Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiğini müjdelemesinin ardından, "Ülkemizde kronik bir sorun çözüme kavuşmuştur" dedi.
Türkiye’deki sayılı PDGM bölümlerinden birisinin de İSTE’de bulunduğuna dikkat çeken, Prof. Dr. Yakup Kar, güçlü altyapı ve öğretim kadrosuyla PDGM konusunda nitelikli uzman yetiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Bir ülkenin kalkınmışlık düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birinin, o ülkenin kişi başına olan efektif ve verimli enerji tüketimi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yakup Kar, "Dolayısıyla, ülkelerin gerek teknolojik gelişmişlik düzeylerinin gerekse de ileri düzey toplumsal refah seviyelerinin sürdürülebilirliği açısından, kendi öz enerji kaynaklarına sahip olması son derece önem arz etmektedir” dedi.
Milli Enerji Hamlesi kapsamındaki faaliyetlere destek sunma çerçevesinde Türkiye'de PDGM'lerin paydaşlar olduğunu vurgulayan Kar, "Nitelikli öğretim faaliyetlerimize devam edecek ve donanımlı mühendisler mezun edeceğiz. İSTE olarak bugüne kadar özel sektör ve kamunun enerji alanında faaliyet sergileyen birçok kurum ve kuruluşuna teknik personel desteği sunduk, bundan sonra da bu alanda bölüm olarak her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin keşfedilmesiyle ülkemizde kronik bir sorun çözüme kavuşmuştur” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!