Erasmus projesiyle kalan yemekler değerlendirilecek

Güncelleme Tarihi:

Erasmus projesiyle kalan yemekler değerlendirilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2024 17:44

Erasmus projesiyle kalan yemekler değerlendirilecek

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA) - HATAY'ın Belen Kaymakamlığının projeye dahil olduğu altı ülkenin gençleri EATWISE Adlı Erasmus+ Projesinin ilk toplantısını Bulgaristan'da yaptı.

Belen Kaymakamlığı'nın ortaklığıyla İtalya'dan Associazione Popoli Insieme Derneği'nin ev sahipliğinde sunulan, Erasmus+ Programı Gençlik Alanında Stratejik Ortaklıklar, Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde Bulgaristan, Türkiye, İtalya, Litvanya, Portekiz ve Romanya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, kültürler arası yemekler, sürdürülebilir yemek kitapçığı, mini bir yemek tarifi kitabı ve kalan yemeklerin nasıl değerlendirilebileceği üzerinde duruldu. Proje hakkında bilgi veren Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, sürdürülebilir yemek uygulamalarının kalan yemekleri kullanarak yemek atıklarını azaltacağını; yerel ve mevsimlik malzemeleri tercih etmenin çevre üzerindeki etkiyi azaltacağını söyledi. Kaymakam Yılmaz, sebze bazlı yemeklerin su kullanımını ve karbon ayak izini azaltırken, çevreye ve topluma faydalı olduğunu vurgulayarak, "Bu şekilde hem kendiniz hem de gezegen için daha sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığı oluşturabilirsiniz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!