İHH, Beyt-il Zeka Kurumu ile Doğu Guta’da 5700 ayakkabı dağıttı

Güncelleme Tarihi:

İHH, Beyt-il Zeka Kurumu ile Doğu Guta’da 5700 ayakkabı dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 11:14

İHH, Beyt-il Zeka Kurumu ile Doğu Guta’da 5700 ayakkabı dağıttı

Haberin Devamı

İNSAN Hak ve Hürriyetleri, (İHH), İnsani Yardım Vakfı, Kuveyt Merkezli Beyt-il Zeka Hayır Kurumu işbirliği ile Suriye’nin Şam yakınlarındaki Doğu Guta’da ihtiyaç sahiplerine 5 bin 700 ayakkabı dağıttı.
Suriye’nin Şam yakınlarındaki ve en çok bombalanan bölgelerin başında gelen Doğu Guta’da yaşayan Suriyelilere 5700 ayakkabı dağıttıklarını söyleyen İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, “Etrafı rejim güçleri tarafından çevrili durumda olan bölgeye yardım veya ticari olarak yaşam malzemesi ulaştırmak neredeyse imkansız. Yardım ulaştırmak için dışarıdan bölgeye yapılan yardım hamlesinde ise yerel yardım görevlileri mutlaka kayıplar veriyor. Ancak Doğu Guta’da ihtiyaçlar o kadar fazla ki bu durum yardım görevlilerini alıkoyamıyor. Birçok kayıp vermelerine rağmen yardım çalışmaları hızla devam ediyor” dedi.
İHH olarak bölgede yardım çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Karacaoğlu, son olarak 5700 çift ayakkabının bölgedeki yetimlere dağıtıldığını belirterek, geçen aylarda Doğu Guta’da yetimlere sponsorluk ödemeleri başta olmak üzere iftariyelik, gıda paketleri gibi birçok farklı alanda yardım ulaştırıldığını kaydetti.
Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)
FD( )(15.8.2016,FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!