Hataylı köylüye 22 milyonluk kredi

Güncelleme Tarihi:

Hataylı köylüye 22 milyonluk kredi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 16:29

Hataylı köylüye 22 milyonluk kredi

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Antakya ve Dörtyol Orman İşletme Müdürlükleri'nin son 5 yılda verdiği ORKÖY Hibe ve kredi desteği değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İlçe kaymakamları, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal, Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdussamet Doğar ve işletme şefleri katıldı. Hatay Valiliğinde yapılan toplantıda Orman Bölge Müdürlüğünün Hatay'da 2012-2017 yılları arasında yapmış olduğu ORKÖY destekleri hakkında sunum yapıldı.

Antakya ve Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü tarafından son 5 yılda bin 277 aileye 22 milyon 274 bin 378 TL ORKÖY kredisi ve hibe desteği verildiği belirtildi. Verilen ORKÖY kredileri ile köylerde yaşayan vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarını yükseltmek ve hayvancılığı desteklemek amaçlandığı, özellikle hayvancılığa destek olmak için süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, manda yetiştiriciliği, fenni arıcılık ve ipek böcekçiliği projelerine 21 milyon 931 bin 642 TL destek verildiği belirtildi. Toplantıda 2018'de yapılacak olan ORKÖY hibe ve kredi destekleri hakkında yapılacak olan çalışmalar anlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!