Hatay'da Türkiye-Küba dostluk gecesi

Güncelleme Tarihi:

Hatayda Türkiye-Küba dostluk gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 13:38

Hatay'da Türkiye-Küba dostluk gecesi

Haberin Devamı

HATAY Gönüllüleri Konseyi'nin geleneksel Türkiye-Küba Dostluk Gecesi, Küba'nın Ankara Büyükelçisi ile bu ülkeden gelen müzisyenlerin katılımıyla yapıldı.
Harbiye'de bir restoranda düzenlenen etkinliğe Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba ve çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Hasan Tahsin Bakan "Konsey olarak Hatay’ın kalkınması, refahı ve tanıtımı için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Hatay’ın doğru tanıtılması bizim açımızdan büyük önem taşımaktadır. Düzenlediğimiz bu gece, Küba ve Türkiye dostluğunu pekiştirecek ve dünya kamuoyunda Hatay için yaratılan olumsuz algıyı değiştirecek düzeydedir" dedi.
BÜYÜKELÇİDEN SICAK MESAJLAR
Küba Büyükelçisi da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Hatay bizim için çok önemli bir şehir. Küba ile Hatay arasında dostluğumuzun yaratmış olduğu bir sempati var. Hatay’a gelmeden önce bazı olumsuz algılar ile karşılaştım. Fakat bu güzel topraklara geldiğim zaman Hatay’ın medeniyetler şehri olduğunu ve güvenli olduğunu gördüğümde çok mutlu oldum. Komşu ülkelerde yaşanan olumsuzlukların Hatay’ı etkilemesine üzüldüm. Küba olarak buradaki olumsuz etkilerin bir an önce kalkmasını diliyorum.  Türkiye’nin büyük lideri M. Kemal Atatürk’ün büstü ilk olarak Küba’da dikildi. Bir ilk olmasından da Küba halkı olarak onur duyuyoruz."
Gecede daha sonra Latin müziğinin temsilcilerinden Kübalı 'Alicubano y su Chocolate' sahne aldı. 8 kişilik orkestranın ezgilerine, Serdar Yolcu Dans Akademisi dansçıları eşlik etti.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
RÇ (EŞ) (11.05.2016, FOTOĞRAFLI)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!