Hatay ekibi 40 kişiyle New York'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Hatay ekibi 40 kişiyle New Yorka gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 16:45

Hatay ekibi 40 kişiyle New York'a gidiyor

Haberin Devamı

AMERİKA Birleşik Devletleri'nin New York kentinde düzenlenecek Türk Yürüyüşü'ne Hatay ekibi 40 kişi ile katılacak. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yürüyüşe onur konuğu olarak katılacaklarını söyledi.
Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ile birlikte basın toplantısı düzenlen Savaş, etkinlik hakkında bilgi verdi. Medeniyetler Evi'ndeki toplantıda konuşan Savaş, Hatay’ın son 5 yıldır Suriye’deki savaştan en çok etkilenen illerin başında geldiğini belirterek "Amerika’da yapacağımız temaslarda Hatay’ın barış ortamında olduğunu anlatacağız. Medeniyetler Korosu da vereceği konserlerle barış ve dostluk ortamını binlerce kişiye ulaştıracak" dedi. Başkan Savaş, şöyle devam etti:
"16-22 Mayıs tarihlerinde New York’ta düzenlenecek Türk Yürüyüşü'ne onur konuğu olarak Türk-Amerikan Kültür Dernekleri tarafından davet edildik. Biz de Hatay’ı temsilen meclisteki her gruptan bir arkadaş ve Medeniyetler Korosu ile birlikte Amerika’ya gideceğiz. Koromuz orada 3 büyük konser verecek. Bu da Hatay ve bizim için ayrıca onur kaynağıdır. Bizi davet eden TADF-Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak’a teşekkürlerimi sunuyorum. 40 kişilik bir ekiple Amerika’ya gideceğiz. Hatay’ı uluslararası camiada tanıtmak için çok yoğun temaslarda bulunacağız. Daha önce EXPO, MİPİM, EMITT fuarlarına katıldık. Hatay’ın tanıtımı için şimdi de Amerika’ya gidiyoruz. Tüm dünyada Hatay her gün bombaların patladığı bir yer olarak biliniyor. Biz orada Hatay’ın normal bir şehir olduğunu herhangi bir savaş durumunun olmadığını anlatmak için görüşmeler yapacağız."

HATAY,(DHA)

(16.5.2016 FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!