Hatay başkentte tanıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Hatay başkentte tanıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:14

Hatay başkentte tanıtılıyor

Haberin Devamı

HATAY'ın tarihsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve turistik değerlerini Ankara'da tanıtmak için düzenlenen 'Başkentte Hatay Günleri' yoğun ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezi'nde görkemli bir açılışla başlayan etkinliğe çok sayıda vatandaş akın etti.
Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Hatay Birlik Vakfı, Samandağ Belediyesi, Defne , Arsuz, Kırıkhan, Reyhanlı, Erzin, Dörtyol, Altınözü, Yayladağı, Payas, Kumlu, İskenderun ve Hassa ilçe belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik yoğun ilgi gördü. Ankaralılar kurulan stantlardan alışveriş yaptı.
YOĞUN KATILIM
Açılışa Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Birol Ertem, Serkan Topal, Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Hatay'ın önemli mitolojik simgelerinden Su Perisi Dafne ve Işık Tanrısı Apollon'u temsilen özel kostümler giyen gençler konukları selamladı. Mehter takımının gösterisi beğeni topladı.
HATAY MUFTFAĞI SUNULDU 
Hatay'ın dünyaca ünlü mutfağında yer alan, sini kebabı, kağıt kebabı, oruk, künefe gibi yiyecekler konuklara ikram edildi. Zahter, zeytinyağı, sürk (çökelek), defne sabunu gibi yöresel ürünler satışa sunuldu.
Hatay Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Orhan Karasayar "Barış,huzurun kardeşliğin, dünyaya yayılması için Hatay en güzel örnektir. Türkiye dünyanın en güzel coğrafyası, Hatay da Türkiye’nin en güzel coğrafyasıdır" diyerek, herkesi ili görmeye davet etti.

Ramazan ÇELİK/HATAY,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!