Hassa protokolü bağ bozumunda

Güncelleme Tarihi:

Hassa protokolü bağ bozumunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 16:47

Hassa protokolü bağ bozumunda

Haberin Devamı

HATAY'ın üzüm üretiminin yaklaşık yüzde 97'sini karşılayan Hassa İlçesi'nde hasat başladı. Hassa Kaymakamı Yusuf Turan ve Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, üzüm üreticisi Ahmet Ak'ın bağ bozumu etkinliğine katıldı. Kaymakam ve Başkan, işçilerle birlikte üzüm kesti. 
Kaymakam Turan, Hassa'yı 'bölgedeki üzüm üretiminin başkenti' olarak tanımlayarak "İlçede yaklaşık 50 bin dekarlık alanda üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır, 100 bin ton ürün elde edilmekterir" dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün üzüm üreticilerine eğitim verdiğini, bu sayede rekolte artışı sağlanığını ifade eden Turan, şöyle devam etti: 
"2016-2017 yılında rekolte yaklaşık 100 bin ton olarak beklenmektedir.  Üzümlerimizin büyük çoğunluğu sofralık olarak tüketilmektedir. Ancak pekmez üretimi de azımsanmayacak durumdadır. İlçe merkezi, Söğüt ve Akbez Mahallesi'nde bulunan Mini Meteoroloji İstasyonu diyebileceğimiz Erken Uyarı Sistemi sayesinde İlçemizin tarımsal varlığında büyük yer tutan bağcılıkta sorun olan bağ hastalık ve zararlılarla mücadelede çiftçilerimiz zamanında uyarılmaktadır."
Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel de ilçede üretilen üzümlerin aroması, lezzeti ve tadıyla farklı olduğunu vurguladı. 
Bağ bozumu şenliğine, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Dilek, Emniyet Amiri Bülent Erdoğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Şıhlar, Hassa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahiner ve çeşitli kurumların temsilcileri de katıldı.      
         
Kasım NARCI, Ramazan ÇELİK/HASSA, (Hatay), (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!