Beyaz masaya 6 ayda 2 bin başvuru

Güncelleme Tarihi:

Beyaz masaya 6 ayda 2 bin başvuru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 09:38

Beyaz masaya 6 ayda 2 bin başvuru

Haberin Devamı


HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’nde, ilginç taleplerin de iletildiği beyaz masaya 6 ayda 2 bin vatandaşın inek istemesi, evlilik ve boşanma gibi  çeşitli konularda yardım almak için başvuruda bulunduğu belirtildi.
Reyhanlı Belediyesi bünyesinde bulunan beyaz masaya sorunlarını anlatmak isteyen vatandaşların bazen ilginç talepleri ile karşılaştıklarını söyleyen sorumlu zabıta memuru Mahmut Tapınç, belediyenin inek dağıttığından, evlenmek isteyenlere, eş bulunmasına, boşanmaya kadar çeşitli taleplerle gelen vatandaşlara gerekli cevabı vererek yardımcı olduklarını söyledi.
ÇORUMLU SURİYELİ İLE EVLENMEK İSTEDİ
Suriyeli bir kadınla evlenmek için Çorum’dan geldiğini söyleyen bir vatandaşın belediyeden eş bulmasını istediği yönünde gelen talebe önce çok şaşırdığını belirten beyaz masa sorumlusu Tapınç, “Yaşlı bir vatandaş beyaz masaya gelerek bir Suriyeli kadınla evlenmek istediğini söyledi. Önce şaşırdım. Daha sonra belediyenin böyle bir hizmeti olmadığını söyledim” dedi.
SURİYELİLER BOŞANMAK İÇİN GELİYOR
Reyhanlı’da yaşayan Suriyelilerin boşanma işlemleri için de beyaz masaya geldiklerini anlatan Tapınç, “Suriyeli eşler boşanmak için gidecekleri her hangi bir mahkeme olmadığı için beyaz masadan yardım talep ediyor. Türk Mahkemeleri’nde boşanmaları mümkün olmadığı için de onları da Suriyeli hakimlerin yanına göndererek yönlendiriyoruz” diye konuştu.
Tapınç,  eşinin yemek yapmadığını, giysilerini ütülemediğini  söyleyen vatandaşların belediyeden yardım istediğini belirterek, mesai saatleri dahilinde bu tür ilginç taleplerle karşılaştıklarını ve herkese makul ölçüde cevap vermeye çalıştıklarını kaydetti.
Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!