Hatay'da 'Kapadokya Sebze Hali'

Güncelleme Tarihi:

Hatayda Kapadokya Sebze Hali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 15:38

Hatay'da 'Kapadokya Sebze Hali'

Haberin Devamı

Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın gerçekleştiği Hatay'da, Nevşehir Valiliği tarafından 53 günde inşa edilen ‘Kapadokya Sebze Hali' açılışı gerçekleştirildi. 
Nevşehir Valiliği koordinesinde Antakya Çevre Yolu üzeri Kuzeytepe Mahallesi’nde  8 bin 250 metrekare arazi üzerine inşa edilen Kapadokya Sebze Hali'nin açılışı Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, milletvekilleri ve il protokolünün katıldığı törenle açıldı.  Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay’ın tekrar ayağa kalkmasının önemli aşamasının ticaret, tarım ve hayvancılığın tekrar canlanmasından geçtiğini bu anlamda Hatay Sebze ve Meyve Hali’nin Hatay’a önemli katkılar sağlayacağını söyledi. 
Hatay'a kalıcı bir destekte bulunmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de "Nevşehir Belediyemizin de kardeş şehir olduğu Hatay'da kalıcı bir destek sağlamak istedik. Belediye başkanımızla birlikte yola çıktık. Nevşehirli hemşerilerimizin ve ticaret odamızın katkılarıyla 65 iş yerinden oluşan ve sosyal konutlarıyla birlikte 8 bin 250 metrekare alanda bir tesisi kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Hatay Valisi Masatlı tarafından Nevşehir Valisi Becel'e plaket verildi. Programda, kurdele töreni sonrası hak sahibi esnaflara iş yerlerinin anahtarları teslim edildi. 8 bin 250 metrekare arazi üzerine inşa edilen Kapadokya Sebze Hali'nde, her biri 25 metrekare olan 65 adet iş yeri, 1 adet 48 metre kare idare binası, 1 adet dernek binası, 1 adet 23 metre kare çay ocağı ve 2 adet 42 metre kare tuvalet bulunuyor." (DHA)

 

 

Fotoğraflı-Görüntülü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!