Depremzede Nur’un ev hayalini ATT Havva’nın kurduğu dernek gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Depremzede Nur’un ev hayalini ATT Havva’nın kurduğu dernek gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 16:21

Depremzede Nur’un ev hayalini ATT Havva’nın kurduğu dernek gerçekleştirdi

Haberin Devamı

Nur ÇELİK/HATAY, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde Hatay’da evleri yıkılan ve yaklaşık 1 yıldır çadırda yaşayan Yağar ailesinin ev hasreti sona erdi. Antalya'dan bölgeye gönüllü gelen acil tıp teknisyeni (ATT) Havva Aydanur Ertuğrul (38) tarafından kurulan Ülkem Okuyor Derneği, Nur Yağar’ın (6) isteğini yerine getirip aile prefabrik ev yaptırarak, eşyalı olarak teslim etti. Ertuğrul, söz verdiği küçük Nur’a yatağının başında kitap okudu.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli acil tıp teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul, depremin ilk anında gönüllü gittiği Hatay’da bir yandan yaralılara müdahale ederken, diğer yandan da bölgede yaraların sarılması için Ülkem Okuyor Derneği’ni kurarak bölgeye çok sayıda kitap ulaştırıp, gereken noktalarda ise kütüphane açtı. Bölgede bulunduğu sırada ailesiyle çadırda yaşam mücadelesi veren Nur Yağar’ın "Ben üşüyorum, ev istiyorum" sözleri üzerine Ertuğrul, aileye ev yapmak için kolları sıvadı. Antakya ilçesi Maşuklu Mahallesi’nde yaklaşık 15 günde tamamlanan prefabrik ev, Havva Aydanur Ertuğrul tarafından aileye teslim edildi.

Haberin Devamı

DERNEK OLARAK İLK EVİMİZİ TESLİM ETTİK

Ülkem Okuyor Derneği olarak genelde deprem bölgesine kitap ve kırtasiye yardımında bulunduklarını ancak ailenin durumunu görünce ev yapmak için harekete geçtiklerini belirten Havva Aydanur Ertuğrul, "Bölgede birçok kütüphane açtık, birçok aileye yardımda bulunduk ama Nur’un talebini de geri çeviremezdik. Maşuklu Mahallesi’ndeki evimizi yaklaşık 15 günde tamamlamayı başardık. Bu başarıda dernek üyelerimizin büyük emeği var. Tabi Nur’un mutlu olması bizim temel amacımızdı. Onu mutlu edip sıcak yuvasına kavuşturduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Nur’un annesi Sibel Yağar da (35) Ertuğrul’a teşekkür ederek, evin ve içindeki eşyaların bu kadar kısa sürede hazırlanıp teslim edilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Evin tesliminin ardından Havva Aydanur Ertuğrul söz verdiği için Nur’a yatağının başında kitap okudu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!