Antakya mobilyası İMOB Fuarı'nda

Güncelleme Tarihi:

Antakya mobilyası İMOB Fuarında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 13:08

ANTAKYA Mobilyacılığını Geliştirme Projesi (ANMOGEP) kapsamında tasarlanan mobilyalar 13. İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergilendi.

Haberin Devamı

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçen, 7.3 milyon Avro yatırımla hayata geçirilen projenin ildeki mobilya üreticisi KOBİ'lere ve bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi. Çinçin "Antakya mobilyacılığı bugün sadece Hatay’a değil, ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Geçmişten günümüze farklı medeniyetlerin ustalıklarını, kültürünü ve estetiğini bir araya getiren Antakya mobilyasının hak ettiği yere gelebilmesi için başlattığımız bu projenin, sektörün gerçek potansiyelini ortaya koyabilmesi için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz" dedi.
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’den projenin gelişimi ve sergilenen mobilyalar hakkında bilgi aldı.

ORTAK ÜRETİM MERKEZİ KURULUYOR
Proje kapsamında hayata geçirilen Ortak Üretim Merkezi, bilgisayar tabanlı ileri bir teknoloji ile donatılarak mobilya sektörünün hizmetine sunulacak. Mayıs 2017’de faaliyete geçmesi beklenen Ortak Üretim Merkezi, tüm üreticilere hizmet sunabilecek. Böylelikle üreticiler, tek başlarına sahip olamadıkları ileri teknoloji ve kapasiteli makineleri kullanma fırsatı bulacak.


BAKMADAN GEÇME!