Akdeniz-Karadeniz Yolu'ndan beklentiler büyük

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz-Karadeniz Yolundan beklentiler büyük
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 11:13

Akdeniz-Karadeniz Yolu'ndan beklentiler büyük

Haberin Devamı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'ne gelen Ordu Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin, Karadeniz-Akdeniz bölünmüş yol projesi konusunda temaslarda bulundu.  
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Şahin, Kaymakam Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Ticaret Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile görüştü.
Karadeniz-Akdeniz bölünmüş yol projesinin 2017 yılında hizmete gireceğini beilrten Şahin, çalışmaların tamamlanmasıyla ticari olarak İskenderun'dan Ortadoğu'ya açılmayı planladıklarını söyledi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de "Akdeniz'in incisi İskenderun, Karadeniz’in incisi Ordu ile yol sayesinde birbirine daha kısa sürede kavuşacak" dedi. Kent hakkında bilgi veren Başkan Dingil "Ordu ile İskenderun’u birleştirmek, Akdeniz ile Karadeniz’i birleştirmek bizim için de sizin için de çok önemli. İnşallah Suriye meselesi bittiği zaman, hafiflettiğimiz zaman, Ortadoğu’ya İskenderun üzerinden geçilecek. Amanos Tüneli de açılmasıyla ve Hassa’da dünyanın en büyük OSB’si de bir yıl içerisinde temel atmayı bekliyoruz. Hizmete girince bölge hareketlenecek" dedi.
KUZEY GÜNEY EKSENİNDE İLK YOL
İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu yol özelde Ordu, genelde Karadeniz, özelde İskenderun genelde Akdeniz'i buluşturacak. Akdeniz ile Karadeniz’in ekonomisini bütünleştirmek, hem de kültürel yakınlaşmayı sağlamak, turizmi geliştirmek noktasında çok ciddi bir yatırım olduğunu hepimiz biliyoruz."
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da Ordu’dan başlayıp İskenderun’a inen bölünmüş yol projesinin Akdeniz’de üretilen tüm ürünlerin Karadeniz üzerinden Kafkas ülkelerine; Karadeniz’de imal edilen malların da Akdeniz’e ulaşmasını sağlayacağını kaydetti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!