15 Temmuz şehitleri, dualarla anıldı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri, dualarla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 14:37

15 Temmuz şehitleri, dualarla anıldı

Haberin Devamı

HATAY'da 'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması Hatm-i Şerif Programı' adıyla düzenlenen programda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar dualarla anıldı.

Valilik öncülüğünde, Büyükşehir ve Defne İlçe Belediyelerinin desteğiyle organize edilen program, Nimet-Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Hatay Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Milletvekili Serkan Topal, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için dua okudu. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da yaptığı konuşmada "Bu süreçte yaşadığımız olaylar, bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. Her renkten, dinden, siyasi görüşten insan bir araya geldi ve vatanı savundu. Hatay halkı da bu süreçte kararlı bir duruş sergileyerek herhangi bir tatsızlık yaşanmasına müsaade etmedi" dedi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 15 Temmuz gecesinin tarihe 'acılarla dolu kara bir leke' olarak geçeceğini ifade ederek "Yaşanan kara gece ve sonrasında çok kayıp verdik, çok üzüldük. Bundan dolayı tam 40 gündür acı çekiyoruz ancak zor günlerde kenetlenmeyi, birlik olmayı çok iyi bilen bir milletiz" diye konuştu.

Hatay Valisi Ercan Topaca ise son günlerde Elazığ, Van ve Gaziantep'te yaşanan terör saldırılarına değindi, yaşanan sürecin 'badirelerle dolu' olduğunu vurguladı. Vali Topaca "Gerek ülke içinde gerek ülke dışında başarılı olmamızı istemeyen güçler var. 15 Temmuz bunun en güzel göstergelerinden biridir. Böyle bir konumdayken aramızdaki birlik, beraberlik, barış, kardeşlik, huzur ve sevgi iklimi bu sınavdan başarıyla geçmemizi sağladı" diye konuştu.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!