Yüksekovalı öğrencilere kitap dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovalı öğrencilere kitap dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 17:46

Yüksekovalı öğrencilere kitap dağıtıldı

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından LYS ve TEOG sınavına hızırlanan 4 bin 425 öğrenciye törenle kitap dağıtıldı.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde düzenelen törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova 3’ncü Piyade Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral Erdoğan Baykal, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, amaçlarının öğrencilere daha iyi donanım sağlamak olduğunu söyledi. Vali Toprak, "Devletimizin seferber olmasının tek bir amacı var. Vatan, millet, anne, baba, insan sevgisini bilen gençler yetiştirmek. Öğrenimlerini eksiksiz, batıdaki, kuzeydeki, güneydeki ve herhangi bir ilde geride kalmadan eşit şartlarda sürdürmelerini sağlamak"dedi.

Yüksekova Kaymakamı Murat Kaşıkçı ise 2023 hedefini tuturmak için 7’den 70’e herkese görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi. Kaymakam Kaşıkçı,"Bizim derdimiz daha iyi sonuçlar almak daha iyi başarılar yakalamaktır. Bundan dolayı LYS ve TEOG sınavına hızırlanan 4 bin 425 öğrenciye soru bankası temin ettik. Sizlerden beklentimiz, mutlaka yarıyıl tatilini iyi değerlendirmeniz, ailesine ve ülkesine karşı sorumluluğunu bilen bir nesil olmanızdır. Ne olursaınız olun siz olun, kendiniz olun, bu ülkenin bireyi olun, bu ülkenin evladı olun. Birilerinin kontrölünde, birilerinin talimatına aldanmayın, inanmayın"dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!