Yüksekova’da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova’da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 16:58

Yüksekova’da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, ANDA Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği ekibi, AFAD iş birliğinde yapılan deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. Senaryo gereği metruk binanın enkazında arama yapan ekipler, yaralı bir kadını çıkararak hastaneye uluştırdı. 
ANDA Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği ekibi ile AFAD iş birliğinde bir haftalık yapılan teorik eğitimlerin ardından deprem tatbikatı yapıldı. ANDA derneği 20 kişilik ekiple kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yıkımı yapılan metruk bir binanın enkazında arama kurtarma çalışması yaptı.  Senaryo gereği enkaz altında kalan bir kadın ekipler tarafından kurtarılırken, ekiplerin de afetlere hazır olup olmadığı denetlendi. 
Amaçlarının olası depremlere anında müdahale etmek olduğunu söyleyen ANDA Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği Hakkari İl temsilcisi Mariyana Geylani, "ANDA derneği ekibi olarak Hakkari AFAD İl Müdürlüğümüzden arama kurtarma eğitimleri aldık. Yaklaşık bir haftadır teorik eğitimler aldıktan sonra metruk bir binada uygulamalı eğitimlerine başladık. Sahada ekip arkadaşlarımızla arama kurtarma uygulamalı eğitimlerini alıyoruz şu an. Bildiğiniz gibi Hakkari birinci derece deprem kuşağında yer alıyor. Bizler de bu eğitimler sayesinde olası bir depremde hazırlıklı olduğumuzu görmek istedik. (DHA)

FOTOĞRAFLI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!