Soma'da ölen işçiler Hakkari'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Somada ölen işçiler Hakkaride anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 18:36

Soma'da ölen işçiler Hakkari'de anıldı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubesi, Soma'da 2014'te meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasının 2'nci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Hakkari Belediyesi önünde önünde bir araya gelen KESK'e bağlı yaklaşık 20 sendika üyesi, 'Somayı unutmadık, unutturmayacağız' pankartı taşıdı. Sendika üyeleri adına basın açıklamasının metni Kesk Hakkari Şubesi Eş Başkanı Musa Bor okudu. 13 Mayıs 2014 yılında Soma'da yaşamını yitiren 301 işçişiyi rahmetle andıklarını, yaknılarına ve tüm maden emekçilerine başsağlığı dilediklerini belirten Bor, şöyle konuştu:
"301 canımızın acısı hala yüreğimizde. Bugün, bu acıyı unutturmamak için, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması için alanlardayız. Ülkemizde Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam etmektedir. Hükümet ve ilgili kamu kurumları tarafından faciadan sonra 'Alınan ders nedir' diye bakıldığında, sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni katliamlara zemin hazırlamak dışında bir şey görülmemektedir. Bu acı gerçek, ülkemizde emeği ile geçinen milyonlarca işçiye ölümden, sakatlanmaktan ve sömürülmekten başka bir şeyin reva görülmediğini ortaya koymaktadır. Son olarak AKP tarafından TBMM’den geçirilen, kölelik yasası olarak adlandırdığımız Özel İstihdam Büroları Yasası ile emekçilere bir darbe daha vurulmuştur."
Basın açıklamasının yapıldığı Belediye binası önündeki Bulvar Caddesi'nde polis araçları geniş güvenlik önlemleri alırken, basın açıklamasının ardından ise Kesk'li üyeler sessiz bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!