Şemdinli'deki PKK saldırısında ölen siviller toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlideki PKK saldırısında ölen siviller toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 11:50

Şemdinli'deki PKK saldırısında ölen siviller toprağa verildi

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ-Murat ÇAĞLAR- Orhan AŞAN- Azer DEMİR/ ŞEMDİNLİ(Hakkari), (DHA)-HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde dün PKK'lı teröristin 5 ton bomba yüklü araçla saldırdığı Durak Jandarma Kontrol Noktasındaki büyük hasar bugün ortaya çıktı. 10 askerin şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden 4 sivil bugün Şemdinli ve Yüksekova'da toprağa verilirken, ölenler arasında bulunan 1 İran vatandaşının cenazesi ise ülkesine gönderildi.
Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasındaki karayolunda askeri birlik önündeki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na dün saat 09.45'de 'canlı bomba' PKK'lı teröristin 5 ton bomba yüklü kamyonetle 'intihar dalışı' şeklinde gerçekleştirdiği saldırıda, 10 asker şehit oldu, 1'i İranlı 5 sivil yaşamını yitirdi. Saldırıda 13'ü asker 26 kişi de yaralandı. Yaralılardan 5 asker ve 1 sivil taburcu edilirken, 8 asker ile 1'i ağır 12 sivilin ise tedavisi sürüyor.
Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Durak 2'nci Hudut Bölüğü önünde bulunan ve günün 24 saati yol denetimi yapılan jandarma kontrol noktasında görevli askerlerin araç ve kimlik kontrolleri sırasında 5 ton patlayıcı yüklü kamyonun inflak ettirilmesi ve hemen ardından çevreden açılan tazic ateşleriyle savaş alanına dönen noktada, 10'a yakın sivil ve askeri araç da ağır hasar gördü.
CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
Patlamanın şiddeti ise bugün ortaya çıktı. Yaklaşık 6 metre derinlik ve 15 metre genişliğindeki çukur güvenlik güçleri tarafından kapatılırken, hurdaya dönen araçlar ise halen olay yerinde duruyor. Bu araçların içerisinde hayatını kaybeden vatandaşların cenazeleri ise gece saatlerinde ailelerine teslim edildi. Dünkü saldırıda hayatını kaybeden 20 yaşındaki Sinan Erbaş Altınsu köyünde, 29 yaşındaki minibüs şoförü Bahri Fırat Üzümkıran köyünde, 2 yıllık öğretmen 24 yaşındaki Oğuz Uysal Akbal köyünde, 31 yaşındaki Selami Çevik Yüksekova ilçesinde gece saatlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 50 yaşındaki Şemsettin Resai'nin cenazesi ise toprağa verilmek üzere İran'a gönderildi.
İLÇEDE KEPENKLER AÇILMADI
Bu arada, dün sabah saat 09.45'te meydana gelen saldırının ardından, İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesinde bugün kepenkler açılmadı. Tüm işyerlerini kapalı olduğu ilçede sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!